Veelgestelde Vragen

Klik op het + en de veelgestelde vraag van je keuze om de bijbehorende antwoorden te tonen.

Welke locaties doet Outdoor Movies On Tour aan en welke films zullen er te zien zijn?

Alle info met betrekking tot bevestigde locaties, programmatie en voorverkoop is te vinden op de website van outdoormovies.nl/tourschema-en-tickets. Op elke locatie worden verschillende films geprogrammeerd.

Wat is een Drive -in Bioscoop

Een Drive-in Bioscoop is een Amerikaans concept waarbij u vanuit uw eigen auto een film kan bekijken.

Hoe werkt de Drive-in Bioscoop?

Bij de Drive-in Bioscoop geldt er een ticketverkoop. Deze kunnen besteld worden via deze website. Na de ticket controle, rijdt u over het evenemententerrein naar een plek voor het grote scherm. De frequentie voor de film-audio ontvangt u voordat de film begint op het scherm. Er zijn geen grote speakers of geluidsinstallaties.

Kan ik auto tickets op het evenemententerrein kopen?

Het is alleen mogelijk om via voorverkoop auto tickets te bestellen tot uiterlijk 1 dag voor de vertoon datum. Een auto ticket kost € 30,00,- per auto (advies is totaal 2 personen op de voorstoel voor het beste kijkplezier). Er zijn per voorstelling een beperkt aantal tickets beschikbaar wacht niet te lang met bestellen op = op! Er worden geen auto tickets op het evenemententerrein verkocht. Neem het uitgeprinte toegangsbewijs mee naar de film. Daar wordt het toegangsbewijs gescand, gecontroleerd op geldigheid en aantal opgegeven personen.

Hoe ontvang ik mijn toegangskaartje(s)?

Nadat je de reservering gedaan hebt, ontvang je een bevestiging per e-mail. Deze bevestiging heb je nodig om toegang tot de drive-in bioscoop te krijgen. Neem deze dus mee.

Hoeveel mensen mogen er in mijn auto?

Je hebt op de voorstoelen het beste zicht op het scherm. Van achterin kun je het beeldscherm minder goed zien. De hoofdsteunen van de voorstoelen en de achteruitkijkspiegel zitten dan in de weg. Daarom raden wij aan om gewoon lekker met zijn tweeën te komen genieten van een film.

Mag ik in verband met Corona andere mensen, anders dan uit mijn gezin in mijn auto hebben?

Dat mag. Volgen de richtlijnen van het RIVM mogen per 1 juli weer meer mensen uit verschillende gezinnen in dezelfde auto zitten.

Dagrijverlichting

Dagrijverlichting moet uit (kijk van te voren hoe dat moet bij jouw auto).

Mag ik extra stoeltjes meenemen en me naast mijn wagen zetten?

Het is een drive-in ervaring, dat wil natuurlijk zeggen dat je de film bekijkt van in je wagen. Eigen stoelen meenemen is dus niet toegestaan.

Mag ik mijn wagen achteruit parkeren en kijken vanuit mijn kofferbak?

Wegens veiligheidsredenen is het niet mogelijk om je wagen achteruit te parkeren en vanuit je kofferbak naar het scherm te kijken.

Mag ik mijn raam openen tijdens de film?

Dat mag. Misschien ook wel lekker als je er bijvoorbeeld met 4 personen in zit. Zorg er dan wel voor dat het geluid wat uit jouw auto komt niet storend is voor de andere bezoekers.

Heb ik goed zicht op de film?

De auto’s worden zo geparkeerd dat iedere bezoeker goed zicht heeft op de film. Busjes en SUV’s worden daarom op de achterste rijen geparkeerd.

Hoe kan ik het geluid van de film ontvangen?

Het geluid van de film hoor je via jouw eigen autoradio of een draagbare radio. Je stemt af op een FM frequentie. Voor de film begint, staat de FM frequentie op het filmscherm. Dit geluid is real-time, dus zonder vertraging! En.. je kunt de radio zo hard zetten als je zelf wilt (of de boxen aankunnen).

Hoe dicht sta ik met mijn auto op de volgende auto?

We zorgen voor voldoende afstand tussen de auto’s en het zicht op de film ook goed blijft.

Ik heb een busje, mag ik hier ook mee naar de drive-in bioscoop komen?

Wagens als busjes (grote) SUV’s en Caddy’s zijn uiteraard welkom. Om te zorgen dat iedereen goed zicht heeft, parkeren we grote auto’s op de achterste rijen.

Weersomstandigheden

Ook bij regen gaat het evenement gewoon door. Omdat ruitenwissers dan ook stroom verbruiken adviseren we om elke 15 minuten de auto even te starten zodat de accu kan bijladen. Bij hele harde wind kan het evenement verplaatst worden naar een andere datum.

Zijn er toiletten aanwezig?

Er zijn geen toiletten aanwezig.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen ?

Ja hoor, dat mag. Liever geen glas meenemen en don’t drink & drive!

Wat moet ik tijdens de film wel en niet doen?

Gelieve tijdens de film de lichten uit te zetten dit is storend op het scherm, indien mogelijk ook de dagrijverlichting. Wanneer je de wagen laat draaien voor airco of verwarming, gelieve niet op de rem te gaan staan. Remlichten verstoren het zicht van de personen achter jou.

Laat geen afval achter.

De film is afgelopen, en dan?

Bij het einde van de film vragen we jullie om rustig te blijven wachten op de aanwijzingen van de Outdoor Movies Crew. Zo kunnen we iedereen vlot van het evenemententerrein begeleiden.

Tips

Neem als het regent een aardappel mee. Deze wordt door drive-in bioscoopliefhebbers aanbevolen als het zicht door lichte regen niet meer helemaal helder is, vooraf de ruit met een doorgesneden aardappel insmeren, want dan valt de regen makkelijker van het raam af

Neem een kussentje mee voor in je nek